El suplemento Criatures del Diario Ara recomienda Genios de la ciencia

El suplemento Criatures del Diario Ara recomienda Genios de la ciencia

Noticia

9 de enero de 2018

El setembre passat Vegueta Edicions llançava la seva primera col·lecció infantil, Genis de la ciència, una sèrie de biografies de científics i inventors que vol acostar a la canalla els personatges que han contribuït al desenvolupament i la qualitat de vida de la nostra societat. La col·lecció s’ha estrenat amb noms com el del matemàtic grec Arquimedes; Johannes Gutemberg, inventor de la impremta, i Jane Goodall, gran figura de la primatologia, i segons Julio Fajardo, coordinador editorial de Vegueta, “vol impulsar el coneixement, la tolerància i la diversitat”, que poden descobrir-se en família o a l’aula. Es diferencia d’altres materials didàctics “en la manera en la qual es disposa la informació -a través d’apartats annexos-, la qualitat de les il·lustracions i el procés de documentació, que permet la contextualització sòcio-històrica”, subratlla Fajardo. Genis de la ciència permet treballar temes transversals com l’atenció a la diversitat o l’ecologia, les cultures del món, les etapes de la història o els grans avenços científics.

Tot això, apunta Fajardo, “forjant alhora valors com la curiositat, el treball en equip, la solidaritat o l’interès pel progrés humà, i estimulant la comprensió lectora a través de textos atractius i que interpel·lin els joves lectors”. Aquest conjunt fomenta dues habilitats clau, com són la curiositat i la capacitat d’aprendre a aprendre, a través “de l’enfocament, el to i el nivell de complexitat dels textos”, que a Vegueta es treballen a consciència “perquè no esdevinguin plans i obvis, al marge de la inclusió d’annexos que van des de maquetes del conte fins a anècdotes, cites o curiositats”, afirma Fajardo, que també revela que el pròxim personatge que s’hi incorporarà serà Hipàtia d’Alexandria.

Compartir: